1:a pris i Lydnadsklass 2

I helgen har jag och Dirie tävlat för första gången i Lkl 2.
Igår gick det mesta väldigt bra. Vi fick höga poäng på många moment. Nollade tyvärr två moment pga av Diries flams o iver. Men vi fick 10p på helheten med kommentaren "Härlig arbetsglädje!"
Vi slutade iaf som tvåa på pallen med 153,5p. Ganska bra trots två nollade moment.

Idag hade Dirie lugnat sej en aning. Vi fick poäng på alla moment och slutade även idag som tvåa med 169p och ett 1:a pris!!! Dessutom blev vi helgens näst bästa ekipage!
Ingen dålig debut om jag får säga de själv! Vi är mycket nöjda! =)

Diries syster Meya med matte Therese fick ett 1:a pris igår. Grattis!! Det var dom väl värda!



Inte visste man att den här lilla knodden skulle bli så duktig! =)


Tävlingslydnadskurs =)

Ikväll har vi varit på tävlingslydnadskurs med Helena. Dirie hade som vanligt lite damp. Skötte sej ändå bra.. Tror att vi kan fixa ett första pris i helgen om hon bara håller sej i skinnet!

Nu när vi var ute på kvällskissen sprang Dirie iväg och skällde sitt  "du är farlig"-skall. Jag trodde att de var en hund som kom. Jag såg inte för jag var en bit bort.. Jag ropar på henne o efter ett tag kommer hon springandes med svansen hängande o såg lite skraj ut... o vad var det då som var så farligt... Jo en igelkott!  Hahahhahaha..


Firande av Championat!

Igår kom Anna och Therese till mej för att vi skulle fira våra viltspårs championat! Vi åt pasta med kräftstjärtar först o sen dracks de allt möjligt.. Varmt choklad men mintu, Skumpa med kaktussorbet, vin, drinkar.. behöver jag skriva att vi hade supertrevligt!

Idag har jag varit ute och ridit med Livi och sen blev de en liten träningstävling med hundarna i Holmsund. Vi var ett helt gäng pudlar som tränade! =)
Nu sitter ja o tittar på Anna medans hon lagar Kyckling från San Lucar de Barrameda som vi snart ska avnjuta. Sen tyckte Jonas att ja skulle slänga ihop en kladdkaka.. så man kanske ska göra de.. jag bangar inte på kladdkaka =)


Jonna Viltspårs Champion!

Idag har jag och Jonna varit och gått ett viltspårsprov.
Jonna tog sitt tredje raka 1:a pris och blev därmed Viltspårs Champion!
De är en titel som jag håller varmt om hjärtat! Hon är så duktigt min lilla karamell. 
Nu väntar vi bara på att älgjakten ska dra igång så vi kan få komma ut på dom skarpa eftersöken =)


Jonna och klöven

 

Ny dag me nya erfarenheter..

Idag åkte ja och Anna till brukshundsklubben och tränade. Tränade lite lydnad med Dirie, vissa moment bara. Det gick ganska bra idag. Vissa detaljer med runtan som krånglar bara.. suck!
Både jag o Anna kände att humöret inte var på topp så vi lämnade lydnadsplanen och tränade agility istället! Det var juh superkul! Naomi var taggad! Jätteduktig! Jonna var lite seg men endå duktig.
Sen Dirie då som inte direkt har haft ngn agilitykarriär. Det gick jättebra!  Kanske hennes nya gren? Vi måste juh ha nåt att tävla nästa år åxå =)
 
Efter träningen åkte jag till stallet. Jag och Sandra bestämde oss för att rida och bada med hästarna.
Det var juh lättare sagt än gjort i Livis fall. Det var juh jätteläskigt att gå ner till vattnet. Till slut fick jag gå ner i vattnet med skor o allt på mej och då gick hon med ut. Då började hon slå med ena frambenet i vattnet. Det var väl hennes sätt att kolla att de inte var farligt el nå. Hon plaskade på rätt ordentligt och hela jag blev blöt ungefär. 

Ikväll har jag varit och hälsat på Frida som jag inte sett på hela sommarn känns de som! Det var trevligt! =) 


Livi i vattnet...


En annan dag i solskenet!

Livis första hopptävling!

Igår åkte jag och Livi till surf för vara med på en "Pay & Jump" -tävling. Med oss hade vi Anna och Tulo som stöd och fotograf!
Vi hoppade en bana på 40 cm. Livi gick jättebra! Vi fick ett litet stopp på första hindret, men det var mest matte som tveka och inte Livi. Sen hoppade vi banan helt felfritt! Hon hoppade såå himla bra. Hon är så otroligt positiv min lilla poa. Öronen var spetsade hela banan typ =)
Nu planerar vi att försöka komma med på hoppträningar på surf, så vi kan komma ut på dom lite större banorna sen =)
Fick även se Sandra och Carabus hoppa två klasser. Dom var väldigt duktiga dom med!

Bildbevisen...











Sandra och Carabus

Middag på 5 Knop

Igår var vi ut med jobbet och åt på ristorante 5 Knop.
Jag rullade typ hem. De är en italiensk resturang med helt fantastisk mat!
Vi fick först in en tallrik med salami, parmaskinka 36 månader lagrad parmesan och lite annat smått och gott. Sen kom de hemgjord pasta med sås m oxfile och karl-johan svamp o massor med parmesan.. mums! Sen fick vi in grillad oxfile, lammracks och chorizokorv.. Det var gottt!!! Till efterrätt fick vi en helt underbar chokladkaka!

Innan vi åkte till resturangen hade vi en lite prisutdelning på en säljtävling vi haft under våren. Jag vann en digitalkamera!! =)
den verkar rikigt bra!

Provknäppte lite..

Jonna


BusDirie

Har hoppat med Livan idag. Hon hoppade riktigt bra idag! Hade inte alls problem med avståndsbedömningen innan hindren som hon brukar ha. Vi hoppade en liten bana. Gick kanon =) Vi känner oss redo för träningstävlingen på lördag =) Livi tyckte att de var väldigt roligt och var väääldigt pigg!

Briljerar på viltspår!

Idag har Jonna och jag varit på viltspårsprov och sopat banan med dom andra hundarna.. Minst= Bäst!
Jonna fick ett 1:a pris med full poäng och dessutom ett HedersPris!! De delas inte ut allt för ofta!
Enda hunden av 9 idag me full poäng o HP.
Domaren sa att hon gjorde en sån återgång som man får rysningar av! "Ä rädd om henne!"
Min lilla pärla! Nu har vi bara ett 1:a  pris kvar så är hon champion sen!


Jonna med klöven.. (fotograf Anna Lindgren)

spårning och bad..

Började dagen med att åka ut och spåra med Jonna och Dirie. Sen åkte vi till kärleksviken så Dirie fick bada lite. Hon tyckte att det var väldigt skoj att hoppa i vattnet och hämta pinnar =)
På eftermiddan tog jag och Livi en tur till kärleksviken åxå. Hade som tänkt bada med henne åxå men det var juh massa folk där och badade. Tror inte de är så uppskattat att gå ner med en häst på stranden bland allt folk... Vi får gå dit en annan dag när de är lite sämre väder..
Dirie har gjort framsteg med apporteringen idag. Nu gör hon nästan hela momentet .. det tar sej!! :D
Nu ligger alla hundar som klubbade sälar så jag ska ta o njuta av lugnet o kolla lite tv =)

Äntligen tillbaka!

Nu har jag äntligen fått tillbaka min dator som har varit inne på en smärre service =)
Så nu kan jag skriva lite här igen..

Har juh nyss tillbringat en vecka i bulgarien, vilket var varmt och skönt. Vi hade strålande sol hela veckan så nu har man blivit lite beige åxå =)

Åkte iväg men hela familjen, Ma, pa, mormor, morfar, Fredde, Madde, Jonna och My. Vi åkte för att fira mammas 50årsdag,

Vi bodde på ett fint all inklusive-hotell med väldigt nära till en fin strand. Maten hade kunnat vara bättre, men annars fanns de inte så mycket att klaga på.
Sen jag kom hem har de väl inte hänt så där jättemycket mer än att jag har fortsatt min träningshysteri med hundarna, börjat rida Livi igen och i helgen var Denise  här på en snabbvisit.
Igår städade jag HELA lägenheten och idag har jag rensat landet och gallrat morötterna. Så nu var de gjort åxå =)

Måste lägga ut lite bilder på mina käraste åxå..
 


Diries hopp...


forts... de är liiite luft emellan..


Så här ser tydligen Dirie ut när hon tävlar lydnad.. haha :D


Hotellet i Bulgarien


Småtjejerna i poolen


Mysan tuggar äpple.. Söööt!!


SöötJonna!!


RSS 2.0