Bakdag!

Då var det min tur att ha fredagsfika på jobbet igen. Så idag har jag ägnat eftermiddagen till att baka och heja på våra duktiga skidåkare! Blev ju en himla spännande sprintfinal med Guld & brons! Wohoooo! =)

Mina arbetskompisar ska få smaska på Leila´s Rocky road och dumlekakor imorrn. Väldigt lättbakade saker, men otroligt goda. Båda väldigt beroendeframkallande! =P
Lite recept:

Rocky Road

Ingredienser:

600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.

 

Dumlekakor


Ingredienser

200 g smält margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
16 dumlekolor

Blanda det smälta smöret med de torra ingredienserna. Rör till en slät smet. Lägg en kola i varje form (muffinsformar). Häll smeten över.

Grädda 15 min 175 grader mitten i ugnen.

Har provat med Cloetta Center istället för dumle och det blev jättebra. Det är dem på bilden

 


Dirie och Imani övervakade baket från soffa..




Den som väntar på något gott..

Jag skulle ju lägga upp de här receptet för länge sen, men jag har glömt bort det! Så nu kommer de.. håll i er!

Vit Chokladkladdtårta

Ingredienser

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.




Jag brukar faktiskt skippa konjaken och byta ut glasyren mot vispad grädde och frukter!
Denna kaka är helt sjuuuukt god! =)





Underbara vinter!!

Åh det har varit så himla fina dagar här nu. Solen lyser och de är så härligt!! Det är dock lite kallt, men man får verkligen energi av ljuset!
Har precis kommit hem från en jätterolig skidtur! Det var väldigt kallt, men de gjorde inget för hundarna var så himla duktiga idag! Har testat en ny metod. Jag lägger en låda med leksak och godis i slutet av spåret som hundarna får när vi kommer i mål. Tänker att det ska tagga dom att dra mer för att snabbt komma fram till den. Har bara gjort det två gånger, hittills har det funkat väldigt bra!
Dirie började dra direkt från starten, sen tog hon det lite lugnare en bit, men sen andra halvan av spåret drog hon nästa hela vägen och sprang som en tok! Sen satsade hon gärnet i sista kurvan in på upploppet och där händer det nåt så vi kraschar! *haha*.. När jag hade trasslat mej upp igen så tog vi sista biten på upploppet. =)
Andra varvet satte jag på Imani selen, men dom fick springa lösa båda två ända till sista 200 metrarna. Där kopplade jag fast Imani och så fick hon dra sista biten. Och det gjorde hon! Såååå duktiga! Blir så glad och stolt!

Igår var jag på pudelklubbens årsmöte, efter det bjöd dom på middag på Great Eastern. Vi åt mongolisk och kinesisk buffé. Grymt god mat! Jag åt och åt =) Sen drog jag och Maria till med en efterrätt också. Det blev friterad ananas och vaniljglass!
Nu är det snart dags för skidskytte.. spännande!! =) Ska mysa ner mej i soffan med hundarna och lite te!




Jonna


















Ny frisyr!

Dags för ett litet inlägg nu tror ja bestämt!
Har inte hänt så jättemycket sista tiden, då blir jag dålig på att skriva.
Jag och Dirie kämpar på med skidåkningen. Jag börjar få bättre kläm på de nu! Nu har vi ökat till att åka 4 km varje gång, men nu känner jag att det är dags att öka till 6 km. Det går ganska fort att träna upp sej.. roligt!!! Dirie gör framsteg med draget. Hon drar som mest i nerförsbackarna. Hon behöver verkligen ha med sej någon annan hund som springer framför så hon får jaga, då drar hon väldigt bra!
I söndags var jag och Helena i Holmsund och åkte. Det spåret var superkul! Det var väldigt kuperat vilket Dirie (och jag) tyckte var roligt! Det gick väldigt fort att åka 4,4 km då! Det spåret måste vi åka fler gånger, väntar bara på att de ska komma lite ny snö. Nu var det så himla hårt och isigt. Backarna blev ju livsfarliga då eftersom Dirie taggar till som mest i nerförsbackarna! =)

I måndags var jag hos Helena för lite frisering. Jag hjälpte henne att göra slingor, och sen klippte hon Imani. Vi bestämde oss för att klippa henne i bollar. Känns skönt att ha lite mindre päls att borsta och klippa. Hon blev så snygg lilla gumman! Nu blir det till att bygga muskler och massa så kommer de bli prima =)





Helena bjöd mej på Leilas "Rocky roads". Ojojoj.. det måste jag göra här snart! Inte tråkiga godisar! Har nu sett på Leila bakar senaste 2 veckorna.. kommer bli ohälsosamt i längden..haha! Mycket gott gör hon! Förra veckan gjorde hon Bounty cupcakes, dom måste jag prova! =)

Ett litet tips till alla som vill ha bra hårprodukter. Nu kan alla som har en blogg eller facebook tävla och vinna hårprodukter från Hårizont. Gå in på Hårizont´s blogg, där finns instruktioner.




RSS 2.0