Dirie gör framsteg i skidspåret..

.. och även jag gör framsteg. Ser ju så himla lätt ut att åka skate, men icke! Men de känns som jag börjar få kläm på det nu. Vi har åkt en liten runda varje dag den här veckan. Dirie blir bättre för varje dag. I måndags var första gången vi åkte utan att ha med oss någon annan hund. Hon drog inte alls lika bra då när hon var själv, men hon sprang framför hela tiden iaf.
I tisdags började jag ta med Imani så hon fick springa bredvid. Det har gått jättebra! Hon har skött sej utmärkt hela veckan. Dirie började dra lite smått då och sen har hon bara dragit mer och mer. Hon har blivit mest taggad i slutet av spåret. Jag brukar kasta en leksak till henne när vi kommer till målet så de är nog därför. Idag började hon  galoppera sista 300 metrarna och drog som tusan!
Det är så roligt att åka skidor med vovvarna! Och ju mer vi lär oss desto roligare blir det! =D
Nu ska vi vila nån dag och sen nästa gång ska vi utöka och köra dubbla sträckan!
Mera skidor..

Har i veckan köpt mej ett par skateskidor så jag ska kunna åka ordentligt med Dirie. Idag har jag åkt premiärturen. Blev ett lite kortare åk idag, måste träna upp oss lite innan vi tar 9 km-spåret igen. Idag var Dirie mer taggad och drog hela tiden. Hade dock draghjälp av en hund framför, men hon har förstått vad det går ut på nu.. Nu måste jag bara lära mej att åka skidor. Kände att jag inte hade bästa tekniken...
Nu sitter jag och tittar på skidåkning på tv istället. Blev helt knäckt av skidåkningen.. Har haft nåt skit i kroppen i flera dagar som inte riktigt vill ge med sej.. trodde det var bättre idag, men nu känner jag att det inte var de.... Får vila ikväll.. ska städa bort julen tänkte jag, och sen får jag kanske besök av Maria ikväll.


Skidåkning och Drag med Dirie

Imorse åkte jag och Helena till Nydala för att åka längdskidor och testa att dra med Zelda och Dirie. Tanken var nog att vi skulle åka ett kortare spår som var 2 km, men vi missade avfarten och fick då åka nästan 9 km istället. Dirie hade inte så mycket driv framåt i början, utan sprang mest vid min sida, men sen kom hon igång mer och mer. När Helena och Zelda kom före oss så gick det mycket bättre och när dom försvann helt blev Dirie jättetaggad och då började hon dra ordentligt! Hon var riktigt duktigt vissa sträckor! Efter några fler turer har hon nog byggt upp motivationen att dra mer!
Jag fick låna ett par turskidor av Helena som inte gled så bra så det blev nog jobbigt för Dirie att dra också. När hon riktigt drog iväg så blev de nog för tungt för henne att hålla i de så länge. Plus att jag orka inte staka så fort heller.. haha! =P
Ska investera i ett par egna skidor så vi kan åka ordentligt sen! Det var riktigt roligt!
Känner mej dock ganska mör just nu, och jag antar att de kommer inte precis kännas bättre om så där två dagar.....

Har ju även köpt mej en spark. Tanken är ju att hundarna ska dra den också. Lilla Imani är ju dock för ung än för att börja dra. Men jag ska träna henne att dra en dunk med lite vatten i bara för att hon ska lära sej att dra något bakom sej. Och sen nästa säsong ska hon få hänga med på skidorna också. Hon har mycket drag i sej så jag tror inte de kommer bli svårt att motivera henne att dra!
Jag får träna den här vintern att åka skidor nu så jag är stadig sen när ja ska dra med två. Då lär det gå fort! Men jag ramla inte en enda gång idag iaf. Det var när nån gång, men jag lyckades stå på benen =)
Nyårsafton

Började dagen med att åka till Helena i yttertavle. Jag, Maria, Maria och Helena gick ut på en lång, härlig promenad med alla 7 hundar. Vi gick längs tavleån till Innertavle och tillbaka. I två timmar var vi ute och gick och hundarna härjade glatt =)
Stannade för en liten fikapaus och åt halvt djupfryst fika..Hundarna var väldigt nöjda efter promenaden. Dom dog i soffan.. hehe
På eftermiddan åkte jag till Magnus, Maria och Johannes. Vi lagade 3-rätters, spelade spel och hade det bara trevligt hela kvällen.
RSS 2.0