Ny blogg!

Jag tänkte testa att byta blogg.. nya adressen är: http://ericawinterqvist.bloggplatsen.se/

=)

Siitväder!

Det bara snöar och töar och snöar och töar.. Nu vill jag har vår på riktigt!
Har riktigt kommit igång med lydnadsträning med hundarna, men man blir ju så opeppad när det är sånt här väder!
Det går iaf framåt med lydnaden! Måste nog kolla in tävlingskalendern snart! 
Har börjat träna apport med Tora lite smått också. Just nu bara med en liten leksak inomhus, men det går ganska bra! Har inhandlat en hög med dummiesar också som vi ska börja träna med sen. Sitt tränar vi mycket också och det är hon så himla duktig på! Hon kan tom sitt på håll ibland när hon kommer emot en. Har testat på ca 3 meter och hon bara dämmer ner rumpan i backen =)


Trött och kall efter morgonens promenad




Skogstur

Idag har jag och Tora varit på en liten skogstur. Tanken var att vi skulle åka till lite mer okända marker för att den här lilla damen är väldigt orädd här hemma på gården och kan gärna dra iväg på en liten runda ibland utan att bry sej om vart vi är. Så jag tänkte gå runt lite i skogen och om hon försvann så skulle ja gömma mej så hon får lära sej att vi kan försvinna och att hon måste hålla koll på oss.
Hon höll sej dock på väldigt nära avstånd. Gick som mest 10 meter ifrån mej. Vi tränade lite kontakt och lite sitt och de gick ju alldeles utmärkt.
får se om hon blir mer varm i kläderna när man varit iväg fler gånger så man får tillfälle att gömma sej!










Testade min alldeles egna lydnadsplan här hemma igår. Tränade med Imani och Dirie. Så skönt med en liten egen plan att vara på =)
Dom var väldigt duktiga! Dirie sjukt taggad, hade liiite svårt att stå still på fjärren, men annars har hon blivit himla duktig. Fria följet har verkligen förbättrats! Vi har tränat mycket kontakt där! La om min träning lite nu för iår och jag tycker att det har gett resultat. Till exempel så har jag tagit bort all träning med leksak. Vi använder bara en boll när vi tränar inkallning med ställande. Annars är de godis som gäller. Fick tipset av en kompis (att dom blir för stirrig på leksaken och inte koncentrerar sej på momenten) och jag tycker att Dirie är mycket mer fokuserad på uppgiften nu!

Imani tycker också att det här med lydnad är superskoj! Hon lär sej otroligt fort och är väldigt duktig! Får se om vi kanske kan debutera i lydnadsettan snart =P





Tora 10 veckor

Imorrn blir Tora 10 veckor. Det går så himla fort! Framförallt så växer hon såå fort! Känns som att hon redan är dubbelt så stor som när vi hämtade henne!
Hon har börjat bli mer aktiv nu, sover fortfarande största delen av dagen men senaste dagarna har hon mitt på dagen fått ett riktigt ryck och sprungit runt på gården och även gjort större lovar. Gick till grannen bla idag, men hon blir faktiskt lite brydd om man stannar på gården och gömmer sig. Tur det! Vi var lite oroliga att den genen inte fanns.
Tänkte ta åka med henne till skogen och gå runt och försöka gömma sig vid tillfälle så hon lär sej att vi faktiskt kan försvinna!
Har börjat lämna henne korta stunder nu när jag går ut med dom andra hundarna. Verkar gå jättebra! Har inte hört ett ljud när jag gått och varje gång när jag kommit hem så har hon legat på sin bädd och sovit =) Imorse tog jag en cykeltur med Imani och Dirie och då låg hon i bädden när jag gick. Hon orkade inte ens kliva upp och kolla vad vi skulle göra. Hon känns väldigt avslappnad!
Lite koppelpromenader har vi också hunnit med, det är hon faktiskt väldigt duktig på. =)
Fick filmen som vi beställt idag också, så nu ska vi lära oss hur man tränar fågelhund.. spännande! =D


Hon älskar sin bädd =)


Imani och Tora har funnit varann =) Det tog dock lång tid och många försök innan Tora äntligen fick krypa ihop hos Imani!


Imorrn kommer Maria, Simon och Dino på besök =) De blir trevligt! På söndag ska vi till Sundsvall på utställning. Känns sådär med Imanis halvutväxta ben, men det går som det går!



Tora

Nu har lilla Tora kommit hem till oss och hunnit bo här en hel vecka! Hon är en helt underbar liten valp! =)
Hon är tuff som tusan och undersöker allt med glädje. Annars sover hon faktiskt större delen av dagen. Leker små stunder, men sen när hon blir trött så går hon och lägger sej på sin nya favoritkudde. Hon har väldigt lätt för att koppla av och när hon sover störs hon inte av något! Vi har haft rörmockaren här i måndags som hon knappt reflekterade över att han var här och greja i två timmar, vi har renoverat köket och det har slamrat och levt om, men hon sover helt obrydd!
På nätterna går det också bra, hon kan vakna en eller två gånger och vara lite orolig, men somna direkt man stoppar ner handen till henne.
Idag har jag beställt en film om hur man ska börja träna sin fågelhund direkt från 8 veckor. Blir spännande! Är så taggad på att börja träna med henne!
Hon har redan lärt sej att man ska sitta när man får mat och innan man får gå in när man har varit ute =)
Hon har fått en egen sida på hemsidan nu också, och det finns bilder i galleriet.

Lite bilder kan ja ju bjuda på här också =)





Med brorsan i Kiruna




Nytt kök har vi ju som sagt fått också! Det är inte hundra klart än, men nästan..






lite kakel el tapet eller vad det blir så börja de bli klart!


RSS 2.0