Fullt upp..

Idag började jag och Denise dagen med en frukost på balkongen. Sen åkte vi till Helena & Markus för att få snusa på lilla Heidi. Vilken söööt liten bäbis!!! 4 dagar gammal =)
Efter det åkte vi ut på ön, Wille och Zeo skulle tävla agility. Zeo gjorde en felfri runda idag.. Hur duktig som helst! Wille råkade diska sej.. men han var jätteduktig fram tills dess =)
Vi firade med lite hamburgare och McFlurry marängswiss.. *mums*

Sen åkte ja ut till stallet och badade av Livi. Nu är hon blänkande ren =)


Livi är nöjd när hon får beta gräs


Lilla maskrosen sticker ut.. =)


Söta Heidi =)

Årets första sommardag =)

Igårkväll var jag ute hos Therese i Strömbäck och spårade men Andrea och Therese. Dirie fick börja att gå sitt spår. Hon gick hur bra som helst. Lugnt tempo och koncentrerad på spåret. Efter andra vinkeln började hon snurra omkring och vi trodde att hon hade tappat spåret för Therese trodde att klöven skulle ligga bara rakt fram. Vi leta o leta men hittade den inte. Idag gick Therese spåret med Meya o då visade de sej att de var en vinkel till. Dirie hade varit på rätt väg endå...
Smilla var jätteduktig. Tredje gången typ som hon spårade och hon gick väldigt bra och hittade klöven som hon tycker är lite läskig.. =)
Jonna har nog aldrig spårat så bra som hon gjorde igår. Hon tog vinklarna och bloduppehållet direkt utan tveksamheter!
Meya är juh som proffs så hon gick juh såklart bra =)

Idag har vi varit på träningstävling. Jonna fick vara med åxå. Båda vovvarna skötte sej riktigt bra! Denise har juh kommit ner åxå för att tävla agility. Hon var åxå med på lydnaden. Zeo var juh hur duktig som helst! Gjorde ett läggande som var värt 20p typ!!

Nu har vi nyss varit i stallet. Denise har hoppat med Livi. Dom är så duktiga! Livi hoppar glatt och duktigt!
Så nu är de dags för massa snacks och lite film kanske =)


Smilla


Jonna fullt koncentrerad


Meya tuggar på klöven

viltspår..

Klev upp i morse o begav mej ut i skogen med blod och klöv och la 2 st spår. Sen åkte jag o jobbade o efter det for jag till stallet.
Sandra skulle hjälpa mej när jag hoppade Livi. Allt gick så himla bra. Hennes galopp börjar bli så himla fin!! Särskilt vänster..
Vi började hoppa fram på ett enkelt hinder. Sen började jag rida på en linje med 3 hinder. Ganska låga, Livi har juh aldrig hoppat 3 hinder i rad förut. Men de gick jättebra! De gick fort men hon hoppade.. Hon är inte blyg för hinder. Efter andra gången på den linjen började de skramla bakom mej.. så klart så for juh en sko... suck.. de var juh bara att gå hem med henne o dra loss den..  Hon som var så duktig!
Efter det for jag till mina spår. Började med Jonna. Hon fick ett ganska långt spår idag.. var nog närmare 600m. Hon jobba o jobba.. Kollade av hela tiden.. hon är så ruksigt noga.. men de går nästan lite för långsamt.. men de kanske blir bättre efter några spår. De är juh bara andra för iår så de blir säkert bättre med lite träning!
Dirie var råtaggad. Ville inte alls sitta kvar i bilen när jag gick iväg me Jonna. Hon spårar en aning snabbare. Hon skulle gärna kunna få bli lite nogrannare. Men hon hittar juh fram iaf... Aja.. de kommer väl.. Vi ska åka ut till Therese imorrn o spåra åxå. Får se om de går bättre då. Nu ligger dom iaf som två klubbade sälar o sover =) skönt!

Storm gör pudlar galna...

Har precis kommit hem från Brukhundsklubben. Har varit och tränat lydnad med vovvarna tillsammans med Therese och Andrea.. Det blåser väldigt mycket och både Jonna o Dirie var råtaggade!
Dom var väldigt duktiga. Jonna tar upp apportbocken nu, hon släpper den på en gång, men..  nu borde de inte vara långt kvar tills hon appoterar ordentligt, hoppas jag!!! =) Rutan funkade väldigt bra idag med.. Nu ska vi finjustera alla momenten så kanske Jonna kan få starta lydnadsklass 2 snart! De vore skoj med ett LP2 åxå.. Kan juh inte vara sämre än mormor :P
Sen ska vi juh försöka fixa ett viltspårschampionat i år åxå.. undrar om det finns nån toypudel som  har ett sånt championat??

Ne nu ska jag äta äppelpaj *mums*

En fullsmäckad helg =)

Började lördagen med en resa till Övik för att tävla lydnad med Dirie. De gick bättre den här gången.. inte rikigt bra men bättre.. Hon nollade tyvärr hoppet, om hon inte gjort de hade vi fått ett förstapris.. men men..
På kvällen for jag till Karin och drack lite vin och sen gick vi ut ett gäng på Invito. De var trevligt!
Det blev en hyffsat tidig kväll för jag skulle upp imorse och åka på viltspårskurs.
Det var en intressant och rolig dag. Dirie spårade inte rikigt så bra som hon brukar, men det var väldigt mycket störningar och marken var väldigt torr vilket gör att lukten försvinner.. Men klöven var väldigt rolig!!
Jonna fick åxå gå ett spår efter kursen.. Hon var duktig.. Inte lika bra som hon brukar men de var juh första spåret för året.. Leif, vår kursledare tyckte att hon var rikigt duktig =D
Nu ska vi lägga några spår och sen anmäla oss till ett anlagsprov =)

Frida... nu kommer bilder på karamellen!



Dirie spårar en vinkel


Klöven är rolig!!


Karamellen! =)


Jonnas i sin nya frisyr..


Lydnadstävling.. inget man skryter om...

Tävlade lydnad med Dirie idag.. Gick juh tyvärr inte som vi hade hoppats på..
Men vi hade kanske inte bästa förutsättningarna med tanke på att Dirie inte har fått göra nåt på två veckor pga tassen.. Men men.. vi får ta nya tag! De går säkert bättre nästa gång.. =)
Nu i efterhand när jag kollar på filmerna från tävlingen så var det inte så dåligt som de kändes..Hon var lite ofukserad...

När jag kom hem tog jag tag i Jonnas kalufs.. Hon fick behålla lite päls den här gången och fick en frisyr.. Hon är juh så ruskigt söööööt!! Hon är som en lite karamell.. Man vill juh bara äta upp henne alltså!!!
Sen blev de en liten cykeltur med vovvarna medans potatisgratängen blev klar i ugnen =)

Nu ska ja slappa lite i soffan =)

Utställning i Piteå

 I fredags åkte jag och Maria upp till piteå för att hälsa på Denise och åka på utställning.
Dirie kunde inte vara med pga tassen.. *suck*
På lördan gick det väldigt bra för vissa.. Zeo storvann över alla storpudlar och blev BIS-3. Geisha blev 2a bästa tik...
Efter utställningen åkte vi hem och åt tacos och sen vidare till Denise häst.. Världens Finaste kallblodssto!!
Jag och Maria red lite.. Sen blev de inhandling av massa godis och chips som vi stoppade i oss medans vi såg på melodifestivalen.. som som vanligt floppade totalt för sveriges del!! Men rätt låt vann iaf!
Söndagens utställning gick inte fullt så bra men hyffsat iaf.. Zep blev 2a bästa hane, Geisha blev 2a bästa tik och våran bedårande lilla toyhane Lelle blev Champion och BIR!! =)


BIR & BIM


SnyggBus!


Zeo

Nu ska jag hoppa i säng och läsa lite.
Har nyss varit och köpt ett badkar med Sandra som vi ska ha i hagen till hästarna! =)
God Natt!


Livi är fantastisk!!

Livi utvecklas i raketfart!!
Hoppade henne idag, Sandra hjälpte mej. Hon höjer och höjer och bygger på.. hehe.. men de går jättebra! Livi är så duktig, hon är totalt orädd och tycker att det är supperkul att hoppa!!
Idag har vi hoppat kombination med två oxrar, kring 70-80 cm höga typ.. hon sprang förbi andra oxern två gånger men de var mitt fel.. jag tvekade.. Men annars hon hoppar gladeligen! Trots att hon är jättetrött så är hon lika taggad att komma iväg, men hon är lugn o fokuserad i anridningen. 
 Vi hoppade även ett plank för första gången.. inga problem!
Innan hjälpte jag Sandra när hon hoppade Carabus. Han är juh bara såååå läcker! O duktig! Han är aningen vassare än Livan alltså ;)  Men vi kommer...
Nu är de dags för kloklippning och lite Grey´s Anatomy =)


Livi i sitt nya träns

Wella Showboat

Fy va trött jag har varit idag.. men det var värt de.. Kryssningen var sjukt trevlig! God mat, 3-rätters bla med rökt struts till förrätt och oxfile till varmträtt.
Efter middan var de visning, en del fina frisyrer och en del mindre fina..
Sen blev de shopping i taxfreen följt av några timmar i hytten... vet inte riktigt varför men vi hade trevligt där, jag, Jenny, Lisa och Karin.. sen joinade vi Vicky o Emelie som hade hytten bredvid.. vid sisådär 02.00 pallrade vi oss upp till dansgolvet och skakade rumpan i ett par timmar. Sen somnade jag o Karin mitt i ett samtal..
Vaknade vid 10 till en röst som sa typ " godmorgon alla tjejer och killar, nu är brunchen öppen..... " i högtalarna,  gick upp till resturangen och åt goooofrukost.. *mums*
Efter det gjorde vi ett försök att gå på några workshops.. vi var ganska trötta men lite fick vi med oss av visningarna iaf =) "Hos Thomas"-Thomas är juh alltid lika galen och rolig..
Avslutade resan med en hamburgertallrik innan vi gick av båten och begav oss hem. Landade i Umeå 19.00.
Började arbetsdagen 08.00 idag.. Det var hårt.. nu är jag svimfärdig så nu ska ja kasta mej i sängen med en kopp te och Stieg Larsson =)


Snygga brudar som väntar på middag, Emelie, Ida & Jag


Några till, Karin, Lisa & Jenny


Ett dansande par på visningen, Skitbra visning Wella!


Alla wellas modeller


Modeller från Hos Thomas


Björn Axen- killarna Johan & Peter i galet samarbete!


Flickorna i hytten!

Ne nu är de inte långt ifrån drömmarnas land!




Lydnadstävling..

Igår var vi på bruks ute på Ön och kikade när Caroline och Douglas genomförde sin första lydnadstävling.
Dom var jätteduktiga! Douglas gjorde alla moment förutom hoppet. Linförigheten var super! Nästa gång kommer de gå ännu bättre nu när Caroline vet hur de går till =) Vi tittade åxå på Diries syster Meya som tävlade tvåan.. Duktiga tjejer =)

Efter det blev de en sväng till stallet. Hoppning igen med Livi. Igår hoppade hon en kombination med oxer!!!  Hon är så duktig!!
Sen på kvällen åkte jag och vovvarna till Caroline och lagade massor med god mat och såg Robinson och Se upp för dårarna.

Nu ska jag snart åka ut till flyget. Ska åka till Stockholm och fara på kryssning med jobbet! Hoppas jag inte blir sjösjuk! Det blir nog skoj =) Vi får några timmar på stan åxå innan båten avgår =)

skepp ohoj!

Hoppning woohoooo!

Har hoppat med Livi idag.. alltså.. jag säger bara de.. jag har världens bästa häst =D
Förra gången vi hoppade kunde hon inte hoppa kombination.. idag efter två halvbra försök (utan vägran) hoppade hon den i galopp helt klockrent. Lugn galopp emot och hoppade av precis rätt.. De är sååååå roligt!!!
 Kom hem vid 8 från stallet, nu har ja precis ätit midda och pratat med mamma så nu måste jag ta o aktivera mina små vovvar..
Dirie har bara lite uppdämd energi nu.. så vi ska plocka fram dogtornardon.. den gillar dom =) o godisbollen =)

hej!


... som vilken annan dag som helst

Började dagen tidigt med ett möte på jobbet.. produkgenomgång av Tigi som vi nu ska börja jobba med.. De blir nog bra.. dom luktar juh så gott!! =)
Sen åkte ja till stallet och red min underbara häst.
Hon var sååå fin idag. Arbetade i ett lungt och samlat tempo, allt bara flöt.. bara sååå fin.. De är dom här ridturerna man lever för! Det är så himla roligt när utvecklingen går framåt! =)

Nu ska ja plantera om lite blommor och ta hand om mina små vovvar =)
Ikväll kommer Frida och hälsar på =) Trevligt!!

Hemma igen..

Nu är man hemma igen efter besöket i sollefteå. Fick juh mysa med småtjejerna och umgås med familjen så de var trevligt =) Naomi fick stanna i Sollefteå med pappa. Hon löper just nu o jag ska åka bort en del framöver så de blir så jobbigt när man ska hitta hundvakt o så.. De är juh lite jobbigt att åka utan henne.. men hon trivs bra där åxå de vet jag juh.. =)
När jag kom till umeå åkte jag ut till bruks och tränade lydnad med Caroline och Therese.
Dirie var sjukt taggad idag!! Hon var jätteduktigt.. Väldigt fokuserad och glad =) Verkar lovande inför tävlingen.. ursch ja blir nervös!
Jonna var åxå väldigt taggad.. Hon fick träna lite med Caroline. Hon är som en piraja på köttbullarna.. =D



Jonna går fot!


Ställande under gång.. Jonnas bästa moment!

Nu ligger båda hundarna utslagna i sovrummet =) skönt!

Sollefteå..

Är nu i sollefteå i sommarvärmen (+20) och hälsar på familjen.. Igår grillade vi allihopa, Fredde, Madde, Jonna, My, jag och Mamma o Pappa.. Himla  gott och trevligt! =)
Innan maten lekte jag me Jonna och My.. vi cyklade på min "nya" cykel.. De tyckte dom var jätteskoj! Jonna tog en tur på motorcykeln på gräsmattan åxå..
Faster hade med sej nya skor hem som var väldigt omtyckta.. =)
Dirie försökte som vanligt leka med Vicky men hon var lite svårflörtad.. som vanligt..
Sen kom Malin, Yenna och Indra och joinade.. =) Vi satt o surra ett bra tag och sen åkte Madde, Fredde & Malin hem.. Jonna hade somnat i min säng, så jag har delat säng med henne inatt. Mysigt! Jag vaknade före henne(!!!). My sov ännu längre..
Nu ska jag gå o se vad dom vill hitta på idag.. =)


Tjejerna med nya skor, My ville inte le.. =)


Jonna på motorcykeln!


Dirie försöker leka med sportpudeln Vicky..


Jonna och Faster, med fasters "nya" cykel


Jonna, My och Faster


1 Maj!! =)

En helt fantastisk dag!
Känns som att jag hunnit med hur mycket som helst.. o vädret har varit helt underbart, jag har inte sett ett moln på hela dagen!!
Vaknade upp av en låtade Naomi vid nio..(hon löper och är helt störd typ) satte igång och badade Dirie..
Sen tog jag och hundarna en cykeltur runt på området och kikade på lite nybyggda hus.. fanns många fina.. =)
Efter det åkte jag till stallet och kikade på när Sandra hoppade en busig 4-åring. Det gick himla bra..
Sen var de Livis tur. Sandra hade lite lektion för mej. Livi har utvecklats hur mycket som helst sen vi hoppade sist. De har väl sjunkit in allt vi tränade på då.. =) Hon behöver dock träna på att hoppa två hinder i följd.. de är svårt tycker hon.. Men vi lyckades me de idag åxå.. Hoppade en oxer med blå plasttunnor under.. hon kollade inte ens på dom! Duktig Livi!! Hon kommer nog bli en rikigt duktig hopphäst =D


Naomi & Jonna trivs i cykelkorgen =)
Dom är så himla söta när dom sitter bredvid varann i cykelkorgen och kikar !!

Nu har jag nyss badat dom små vovvarna.. så nu är alla hundarna rena och fina! Mycket skönt!! =)
Så nu blire lugnt resten av kvällen.. ska juh upp och jobba imorrn..


Grillpremiär!!

Idag gick jag och shoppade lite efter jobbet.. jag tyckte att jag förtjänade de.. de är sällan jag gör de nu för tiden.. Hittade lite smått och gott.. Köpte även skor till Jonna och My.. de är inte lätt att köpa skor till barn.. de fanns juh så mycket att välja mellan..
Sen blev de en snabbis till stallet och hem och göra sej iordning.
Tog Dirie med mej och skulle cykla till Caroline.. men då gick det juh såklart inte att pumpa däcket.. morr! Så det var bara att promenera och jag anlände typ en halvtimma för sent.. men de gjorde inget.
Vi grillade och åt världens godaste mat. Lite olika kött och sötpotatis, sås av mangochutney och gräddfil, sallad me getost, sockrade valnötter, jordgubbar, melon, typ ruccola.. ja de var inte mycket som inte fanns med i salladen. Jättegott var det! Sen blev de kolatårta med frukt och grädde till efterrätt. *mums*
Dirie har lekt hela kvällen med Douglas och Tilda. När Tilda gått hem med matte hade Dirie och Douglas dragkamp med en leksak ett bra tag.. Sen lånade jag Carolines cykel och cyklade hem.. Skulle gissa på att Dirie är ganska trött nu iaf.. =)


Dragkampen!
Helt plötsligt så piper leksaken och då blev Dirie helt paff och tappade taget.. Hon fattade inte att de var den leksaken som pep.. så hon började se sej omkring.. haha..  Dirie har en liten förkärlek till pipleksaker! =)

ne nu blire sängen!
Godnatt!

RSS 2.0