Sthlm Hundmässa 2010

I lördags åkte jag och Denise ner till Stockholm i snökaoset. Det blev ingen rolig bilresa ner precis. Det toksnöade och var dålig sikt hela vägen ner. De tog oss 9 timmar att komma fram. Vi bodde alla hos Maria och Andreas. Även Helena och Heidi. Vi trängde ihop oss i deras soffa =P Väldigt snällt av dom att låta oss bo hos dom! Tack för det! =) När vi äntligen kom fram bjöd Maria på en väldigt god middag.
På söndagen gick vi upp tidigt och åkte till Älvsjömässan. Det gick väldigt bra för oss där iår =)
Zeo placerade sej om 2:a bästa hane, Trillian blev 3:a bästa tik. Imani blev 2:a i juniorklassen med CK, men blev oplacerad i bästa tik.
Det var nära ögat att Imani vann sin klass, men efter låång betänketid bestämde sej domaren att sätta henne som tvåa.. skit också!
Jag är väldigt nöjd endå. Imani skötte sej bra. Charmade även domaren med en liten puss. Hon fick en väldigt fin kritik också. =)
Efter utställningen var det bara att sätta sej i bilen igen. Det snöade ännu mer på vägen hem. Trodde att det var omöjligt med så mycke snöfall! Hela vägen hem snöade det så vi hade typ 30 meter sikt. Det tog 10 timmar hem. Kl 2 på söndagnatt var jag och Denise hemma. Då stöp vi i säng och jag har nog aldrig sovit så hårt nångång!



Zeo


Imani


Bus-Heidi


Nu ska jag packa de sista och imorrn blir de ut och åka bil igen. Ska till Sollefteå och fira jul =)



Imani packar....



Imani började packa inför Stockholm i helgen.. haha =)





Finland

Update efter helgens Finlandsresa..
Utställningen gick inte riktigt som jag hoppats. I lördags placerade sej Imani 4:a i juniorklasssen och i söndags kom hon 2:a i jkl (av 5 st). De kändes som att det var nära vinst i söndags, men de räckte inte riktigt. Domaren tyckte att hon behövde växa till sej lite till.
Jag, mamma och pappa har annars haft en väldigt trevlig helg! Vi har bott på mycket fina hotell och ätit massor med god mat. Imani har skött sej exemplariskt hela helgen. Hon har med glädje hängt med på det mesta och när vi lämnat henne ensam på hotellrummet har hon varit lugn och snäll. Även på utställning skötte hon sej bra. Nåt litet glädjeskutt i ringen, men annars visade hon sej riktigt bra!


Klippt inför resan


På hotellet i Vasa med pappa


Imani i ringen


I väntan på båten hem. Imani fick värsta damp-anfallet och studsade upp och ner i snödrivan.


På färjan med nya leksaken

Nu glömmer vi helgen som var och laddar om inför nästa helg. Då bär det av till Stockholm och Hundmässan. Jag och Denise bilar ner och Helena och Heidi tar flyget. Vi ska alla våldgästa Maria. Det blir trångt hos henne =P Men hon är så snäll som låter oss bo där! <3
Ska bli så roligt att träffa henne och se hur dom har de =)




Fransar

Idag har jag fått lära mej hur man gör ögonfransförlänging. Det var ruskigt pillrigt och inte helt enkelt i början, men efter ett tag började man få till det. Men de krävs en del träning för att komma upp i tempo! Vi gjorde lite på varann. Jag fick en halv fransförlänging, vilket innebär att man bara lägger fransar från mitten av ögat och ut. Vi hann inte med att göra mer, men vi ska ta en träningskväll här framöver och då ska jag fylla ut mera tror jag. Känns himla roligt att ha fina, långa ögonfransar!
Försökte ta bilder men det var inte helt lätt. Lägger ut dom iaf..





De skulle förmodligen behövas sättas lite tätare också, men tiden räckte inte till.


Har även varit på Surf och ridit en extra ridlektion idag. Känner att jag behöver lite mer träning så då är det bra att dom har extra tider varje vecka.
Ridlektionen gick super idag! Allt stämde verkligen och min ridlärare var väldigt nöjd med mej idag! Kul att höra!
Hästen var faktiskt tervlig att rida, passade tydligen med mej. I stallet var han dock mindre rolig. När jag skulle kratsa bakhovarna så la han iväg en spark. Ojoj tänkte jag! Prova igen och han bara sparka. Träffade mej på vaden och låret. Tyckte först inte att de gjorde så ont, men efter lektionen hade vaden börjat stelna till och nu är den alldeles hård och öm. En liten "lår"-kaka... aja.. smällar man får ta. Får vara glad att de inte var värre!




Julkänslor!

Ja då var det december. Har för första gången på länge fått jättemycke julkänslor. Kan bero på all snö som har kommit. Var länge sen november var så fint som de varit iår!
Det blev lite extra adventpyntning iår. Har idag varit och köpt hyacinter också. Längtar tills dom slår ut och börjar lukta så där gott!





Slog på stort och köpte en julduk =)




Vi har som sagt fått mycke snö. I fredags och lördags bara vräkte det ner. Måste ha kommit minst 4 dm. Imani och Dirie är helt överlyckliga. Dom bara busar och springer som galna när vi är ute och går. Ser ut som två snögubbar efter ett tag! Jonna är dock inte riktigt lika nöjd. Tycker mest att de är besvärligt att ta sej fram där det inte är plogat..

De börjar närma sej Finland-resan nu. Jag och Imani tränar flera gånger varje dag på att ställa upp sej snyggt. Kan ju inte komma helt oförberedd. Jag börjar bli ruggigt nervös nu.. Men de ska bli väldigt kul att åka dit, hur resultatet än blir. Hoppas dock på det bästa =) Får väl se en och annan snygg hund där också.

Imorrn ska jag lära mej att göra fransförlängning. Lisa ska ha kurs för mej, Karin och Daniella. Det ska bli roligt, alltid kul att utveckla sej lite. Det verkar ju lite pillrigt, men jag tror jag ska fixa de =)


RSS 2.0