Ledig!!!

Åh vad skönt med helg! Har jobbat hela veckan tom lördag så nu känns de verkligen skönt med lite ledighet! Nu blir de bara att ta de lugnt och slappa. Imorrn ska jag hälsa på Dirie och valparna. Veckorna går så himla fort o nu är de snart dags att hämta hem Dirie. På torsdag är valparna 8 veckor.. Innan valparna var födda så stog tiden still, o nu efter dom är födda så gick de hur fort som helst! Men de känns skönt att få hem Dirie igen!
Snart är de dags för syster Meya att bli mamma. Ca 4 veckor kvar!
Nu har Helena äntligen fått upp hemsidan..  www.kenneldomestic.se
Där kan man läsa om lilla Jonna och Dirie och hela tjocka släkten!


Söta Jonna


Kurshelg..

I fredags åkte jag, Caroline och Anna till Umeå brukshundsklubb för att lyssna på en föreläsning med Andreas Rundqvist. Han har tävlat mycket SM i både lydnad och agility och tränar väldigt många elitekipage. Han skulle prata om hur man tränar för tävling. Han pratade mycket om förarens tankar både innan och på tävling. Han pratade också lite om inlärning. Han har en hemsida som man kan läsa mer om hur han tränar. www.harlydigahundar.se

I lördags åkte jag och Caroline till Helena och hälsade på Dirie och valparna. Louise var också där så hon och Helena tittade lite på dom två valpar som vi tror mest på. Helena klippte dom lite så de skulle gå bättre att se. Dom ser himla fina ut!
Sen blev det hem och bada och klippa Naomi och Jonna inför kursen idag. Man kan ju inte komma på anatomikurs för en mycket bra pudeldomare med ofräsha pudlar :P

Idag har jag då varit på anatomikursen med Anna Törnlöv. Det var en jättebra kurs. Jag har lärt mej massor, framförallt om pudeln, hur den ska se ut, men även hur man kan se på andra raser och jämföra.  Med vinklar och rörelser bla.. Hur man kan se på en hund att den är dåligt vinklad genom sättet den rör sej. Man kan se på svansansättningen hur korset kan vara vinklat. De hör inte alltid ihop men ofta. Ja de har öppnats en helt ny värld för mej =)

Ja så man har blivit lite klokare i helgen =)


Premiär för semlor!!

Idag har Madde kommit hit.  Hon ska bo hos mej i veckan när hon är här och pluggar =)
Ikväll köpte vi med oss semlor och åkte och hälsade på Helena. Var ju tvungen att visa dom små underbara valparna!
Det var för övrigt väldans gott med semlor!

Jag och Helena tittade lite på 2 av dom lovande valparna. Fick lära mej ett och annat om vad man ska titta på och så. På sönda ska jag ju gå en anatomikurs för Anna Törnlöv så då hoppas jag att jag får lära mej allt jag behöver veta om pudelns uppbyggnad =) 

och Therese.. här kommer en bild på sängen =)
Mormor Zelda tycker att de är supermysigt med valparna!






Helgen..

Har haft en riktigt trevlig helg. I fredags var jag ledig. Var i stallet och red och pysslade.. Sen på eftermiddan kom Malin och Niklas hit.
Vi åkte allihopa till Helena på kvällen för den årliga Domestic-middagen. Vi samlades ett gäng för att fira alla framgångar från -09. Bla "Årets viltspårspudel"- Jonna, "Årets utställningspudel SPK"- Geisha, "Årets SAR-pudel"- Lelle och alla andra som placerat sej på diverse listor. Vi åt massor med god mat, drack vin och surrade om allt möjligt. Diries små valpar fick också vara med och fira =)
Det var en väldigt trevlig kväll!
I lördags for vi på stan.. hade inte planerat att shoppa men både jag och Malin kom hem med lite saker.. Jag köpte en chockrosa biabädd till Dirie!
Sen lagade vi en god middag och gjorde oss snygga för utgång. For till Sandra på lite fest och sen blev de utgång. En väldigt lyckad kväll!
Söndan blev ganska lugn med pizza och snusa på Dirie och hennes småttingar =)
Nu finns de nya bilder i galleriet på valparna!



Valpsjuk!

Har varit och hälsat på Dirie idag igen. Känns nästan som att jag halvt har flyttat in hos Helena och Markus. Valparna är så himla söta nu!! Helena har badat dom i veckan och rakat näsan på dom. Dom är så fina så man vill bara ta alla och åka hem!!!! :P

Har haft besök av equiterapeuten hos Livi idag. Hon tyckte att hon var bättre än hon nånsin varit förut i ryggen. Hon tittade även när jag red och trodde att hennes problem som fortfarande finns kvar i galoppen bara sitter i att hon inte orkar bära sej. Så de känns ju himla bra! =)
Så nu ska vi börja med lite styrketräning så hoppas jag att de blir bra sen!


Ett litet smakprov, mera bilder kommer in i galleriet snart!


Stoooolt!!!!!!

Jonna kan nu titulera sej "Sveriges Vinstrikaste Viltspårspudel -09"
Hon är verkligen förtjänt av den titeln efter att ha kämpat mot blåbärsris och diverse hinder i skogen en hel sommar!
Hon är så duktig min lilla tjej och jag är så himla stolt!



Jonna när hon blev svensk viltspårschampion



de börjar ljusna..

Nu börjar de lösa sej lite med stall och allt.
Har hittat en bra stallplats på Röbäck. De blir lite längre att åka men större möjligheter. De känns väldigt lyxigt för hon som har stallet släpper ut, tar in, mockar och fixar mat varje dag. Så om jag inte ska rida behöver jag inte åka dit ens..
Stallet var väldigt fint också och nära till Surf. Så nu ska ja försöka få plats i en träningsgrupp för hoppning på söndagar som är till för dom som inte är på tävlingsnivå än. De kommer bli kanon! =)
Har fått massa svar på annonsen om medryttare också. Många som verkar bra. Jag ska träffa några tjejer nu närmaste dagarna så jag hoppas jag hittar någon som känns 100% bra!
Nu känns tillvaron lite ljusare igen.. hoppas inga fler bakslag kommer nu bara!




problem kommer sällan ensam..

Åh jag som var så glad när jag var på Atg med Livi sista gången och hon var frisk och jag fick börja rida. Tänkte att nu är alla problem borta och man kan få börja njuta av att ha häst igen.. Har nu skrittat henne några veckor och ska sätta igång henne ordentligt. Då berättar Åke att han har köpt en hingst om han ska ta hem så Livi måste flytta.
De känns ju sådär.. Min stallplats är verkligen en drömplats. De är billigt, superbra läge, okomplicerat, bra stallkompisar, nära till ridhus och ridbana, hundarna kan vara med mej i stallet.. ja de är inte mycke och klaga på..
Så nu är det bara att försöka hitta något som känns bra och som jag kan ha råd med. För att spara lite pengar har jag börjat leta efter en medryttare.
Ska åka och titta på ett stall imorrn som låter väldigt bra. De är nära till ridskolan så jag kan lösa anläggningskort där. Då får jag tillgång till bra ridhus och ridbanor. De blir lite längre att åka men om jag får en medryttare som tar Livi några dar i veckan så behöver jag inte åka dit varje dag iaf.
Jag har till april på mej att hitta en ny stallplats.. så de är ju inte panik..

*stor suck*

Nytt år..

På nyårsafton var jag bjuden hem till Karin och Stefan. Vi var typ 22 st som åt en mycket god trerätters middag, lekte lekar och umgicks! Det var väldigt trevligt! Träffade massa nya trevliga människor!
I helgen har det snöat massor och jag och Livi har varit ute o ridit i djupsnön. Livi tycker nog att de är jobbigt men jag tycker att det är mysigt :P Livi gillar nog snön iaf för hon doppar mulen hela tiden i snön när vi är ute o rider =)

Idag har jag och Sandra varit o hälsat på Dirie o puppisarna.. Dom börjar bli farligt söta nu alltså!!! Nu går dom lite smått också.. om några dagar är dom nog inte så stillsamma längre!
Lägger ut bilder i galleriet!

Nu har jag precis gjort daimglass som jag tänkte smaska på ikväll.. hoppas den är god! Men först blir de middag!

Bilder från nyår..

Vårt ballongberg.. mitt lag kom tvåa.. hmmmff.. :P


Värdinnan


Twister var också en av lekarna..


RSS 2.0