Finbesök..

I fredags kom min kära vän Malin hit för att hälsa på mej i helgen =)
Vi hade lite fredagsmys, tog det lungt och såg på idol och åt godis. Jag jobbade i lördags så då fick de bli en lugn kväll. Efter jobbet i lördags möttes vi upp på stan och shoppade en stund och sen blev det hem och svira om till party-stassen och ställa om till fest. Vi fick också sällskap av Maria och Carin. Sen blev det utgång på schlagerklubben. Vi hade en riktigt rolig kväll och de känns ju idag.. :P Har varit småseg hela dagen. Blev lite slappning i soffan med nya Beck-filmen innan Malin åkte hem.

Ikväll har jag äntligen fått rida. Jag kom i tid och var frisk och kry. Och som pricken över i:et så var det hoppning idag.. wohooo! :D Så roligt!!!
Träningsvärken lär komma smygande här i början av veckan.. härligt!
Nu ska ja lägga mej i sängen och se "Remember me"  =)



Spår

Idag åkte jag och Carin ut i skogen för att spåra. När vi kom fram till mitt favorit spårställe upptäckte vi att dom har kapat ner hela skogen. Jag blir så sjuuuuukt less.. Måste dom ta ner hela skogen där typ halva umeå spårar och sånt? grrrrrr.. om dom bara kunde ta med sej allt ris dom lämnar där skulle man ju kunna spåra där endå.. men ne de måste dom lämna... *suck*
Vi åkte iaf lite längre in och där fanns de kvar lite skog att spåra i. Vi har haft en månads uppehåll på spårandet så det var roligt att komma ut igen.
Dirie skötte sej väldigt bra! Slog en del i spåret, men löste vinklarna bra och plockade upp alla pinnar. 
Imani har vilat sej iform. Hon brukar mest springa omkring och leta apportpinnarna, vilket hon gjorde första sträckan idag med. Hon var nååågot taggad. Men efter första pinnen kopplade hon på näsan och spårade bra fram till nästa pinne! =) Ska bli riktigt kul och se hur hon utvecklas!
Även lilla Doris fick ett kort spår. Det gick hon väldigt bra! Hon har bara spårat typ en gång förut =)

Får väl se om man lyckas ta sej ut nå mera i år och spåra. Man vet ju aldrig hur långt säsongen blir... skulle dock inte bli lessen om det kom massa snö nu!




söndag.. igen

Vart tar veckorna vägen??
I veckan har det hunnit blivit vinter, vilket jag tycker är himla härligt. Sörjer iaf inte minusgraderna. Det blir inte lika blött och skräpigt inne när de är fruset ute!
Har haft en riktigt lugn och skön helg. Det behövdes! Startade helgen med en prommis med hundarna och sen åkte jag och köpte massa gofrukost och njöt halva dagen =)
Efter det blev de lite renovering av Imani, ett helt nödvändigt bad, men efter en kvart ute var den fina föningen förstörd. På kvällen åkte jag och Jonna till Maria och Magnus och spelade lite sällskapsspel. Mycket trevligt som vanligt =) Jonna spöade oss i yatzy hela tiden...  neeeee :P

Idag åkte jag och Maria (med Dino, har så många marior i mitt liv nu :) ) till Innertavle och gick en promenad med Dirie, Imani och Dino. Dom busade hela promenaden och när vi åkte hem var alla tre dyngblöta och väldigt trötta och nöjda =)
Ikväll var det dags för ridning. Jag var riktigt taggad idag eftersom jag har missat ridningen två gånger nu. När jag kom till surf var det som halvmörkt och inga människor nånstans. Ne då visade sej att det är teorivecka. Det hade jag helt missa. Jag som hade tänkt gå på några föreläsningar som skulle vara under veckan.. ja så de blev ingen ridning idag heller.. suck! stannade kvar och titta på en hoppträning istället!


Familjen Bus





Dirie gillar snön iaf!





Mys-sönda.. till en början..

Har haft en riktig mysdag idag.. Kan inte minnas senast jag hade en helt ledig dag utan nåt inbokat.
Jag mös ner mej i soffan imorse med lite Gossip Girl-maraton. Sen gjorde jag iordning lite varma mackor med kantareller och västerbottenost och tyckte att jag fick en riktig lyxlunch. En stund senare började jag må illa och fick ont i magen och de blev bara värre och värre. Ja måste ha utvecklat nån sorts allergi mot kantareller.. förra helgen åt jag en kantarelltoast när jag och mamma var på marknad och då fick jag jätteont i magen. Sista gången på länge jag åt dessa svampar!!

Igårkväll hade jag och Caroline en liten kräftskiva bara hon och jag. Första gången för iår jag åt kräftor. Det var väldigt gott! Blev en härlig getostsallad till också! =)
Efter det blev de cheesecake till efterrätt och lite nostalgi med Pretty Women =)

Nu hoppas jag att jag blir pigg snart, men det blir nog fortsatt mys i soffan ikväll med lite film.
Tur man har ett gäng kramgoa hundar!





Int utställning i Sundvall

I fredags åkte jag ner till sollefteå. Hade en lugn hemmakväll med mamma och pappa och såg på idol. På lördan åkte jag och mamma på höstmarknad och köpte lite kryddor och ost och åt toast med kantareller och västerbottenost. De var himla gott!
Sen åkte vi hem och satte igång med badning och klippning av Dolly och Imani. På kvällen hann jag träffa Malin och Felizia en stund också =)

Idag har vi varit i Sundsvall på utställning.
Imani placerade sej 1:a i juniorklassen med 1:a pris och HP och Dolly blev 2:a med 1:a pris och HP. Domaren delade inte ut CK till juniorhundar. Sånt tycker jag är trist.
Båda hundarna fick ändå ganska fina kritiker och dom skötte sej bra. Dolly tyckte att det var lite läskigt, men hon visade sej ändå bra. Det var ju hennes första utställning.
Även brosan Dino placerade sej som 1:a bland juniorhanarna med 1:a pris och HP. Han är så himla fin!
Sen hade vi en uppfödaregrupp med Dino, Imani, Wille och Zeo. Den tyckte domaren var bra och vi fick ett HP. Skippade dock finalen och åkte en snabbis på Ikea istället.





Lydnaden lagd på hyllan, dags för utställning!

Vi har inte riktigt fått lydnaden att stämma på sista tiden jag och Dirie. Hon tycker typ att tävling är de roligaste som finns. Vilket är väldigt positivt, men de vore ännu mer positivt om hon även gjorde momenten och inte bara flamsa runt. Sist drog hon med apportbocken och sprang några varv runt planen. Ja hon är ju söt iaf =) Ne nu blir de en paus med rannsakning och träning och så tar vi nya tag nästa år.

Förra helgen var vi väldigt nära uppflytt till lägreklass spår. Dirie skötte sej väldigt bra. Liiite glad då också, men gjorde alla moment. Tyvärr missbedömde hon helt avståndet till hopphindret och landade på hindret på tillbakavägen. Så hon nollade de momentet. Hon gjorde dock ett superbra spår och fick 10:or av båda domarna =)
Det saknades bara 11,5 poäng för uppflytt. Vi får fixa de nästa år istället!

När lydnaden är nerlagd är de dags att starta Imanis utställningskarriär på riktigt. Nu på sönda är de utställning i sundsvall. Ska även ställa syster Dolly då. Det ska bli väldigt kul att se hur de går. Brorsan Dino ska också vara med. Ett syskon till och vi hade kunnat haft en avelsgrupp med Dirie.  En annan gång kanske..
Har anmält mej till Helsingfors-vinnaren och Finsk vinnare 2010 i Helsingfors 11-12 december. Idag har jag bokat hotell och färjor också. Nu är de bara att hålla tummarna för att rabiesvaccinationen tagit. Ska ta blodprov den 16 november. Jag blir sjuuukt besviken om det faller på de nu när allt annat ordnat sej!

Vi har fått lite tillökning i familjen. Lilla Inka ska bo hos oss några veckor eftersom Rolf och Louise är i Italien och har de bra.
Hon är en väldigt rolig liten krabat. Otroligt lättsam och smälter helt in i flocken.


Blivande utställnings stjärnor??? =D





RSS 2.0