Mera spår och Bakdelskontroll

I går var jag och Frida ut och spårade igen. Dirie skötte sej ännu bättre! Hon tog upp alla pinnar i spåret och kom in med dom till mej =) Hon spårade även bättre igår. Hon har ökat tempot ganska mycket, men de märks att hon blir mer säker i spårandet och när hon kommer av spåret så jobbar hon aktivt för att hitta tillbaka. Tror att de kan utvecklas till nåt väldigt bra!
Även Imani fick 2 pinnar i sitt 40 m långa spår och spårade upp båda och markerade den första, men den andra tog hon upp och kom med! Verkar lovande! =)

Igårkväll var jag på jobbet och hade möte med gänget som ska till London. Åhh ja längtar nu!! På lördag åker vi. Vi har planerat in att gå på en stor modemarknad, afternoon tea på Brown hotel, shopping, se musikalen Thriller, gå på madame Tussauds och på de 4 dagar klipp och färg-kurs.

Idag har jag tränat en för mej helt ny övning med hundarna. Klossmetoden. Finns att läsa om den på klickerklok under artikeln bakdelskontroll. Det hela går ut på att lära hunden att röra bakdelen rätt för att bla få snygga ingångar och stegförflyttningar.
Började först med Imani som är ganska olärd. Hon fattade inte först kopplingen med klicket och stå på klossen, men helt plötsligt var de glasklart för henne. Sen började vi med att flytta bakdelen och de går framåt.
Dirie fick först lära sej backa och sen tog vi fram klossen. Tog väl ca 2 min att shejpa upp Dirie på klossen. Sen började vi med att flytta och sen hoppade hon över några steg i övningen och flyttade in till min sida. Hon ruskigt uträknande lilla Dirie. Man behöver sällan lägga ner särskilt mycket tid på att lära henne nåt.
Hoppas de ger resultat i lydnaden också så småningom =)

Nu ska ja mysa i soffan o se Morden i Midsomer!



Kommentarer
Postat av: Therese & Co

Kul att läsa om eran träning. Tror att det kan vara bra med bakdelskontroll! Började men slutförde aldrig den träningen...kanske ska ta upp det igen för att slippa sneda sättnaden i FF.

2010-08-26 @ 08:31:42
URL: http://domestictherese.blogspot.com/
Postat av: Fille

Ha så himla kul i London nu gulla :D

2010-08-27 @ 21:45:22
URL: http://feliziaaslund.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0