ImaniHon börjar växa till sej.. En stilig liten flicka!Mera spår och Bakdelskontroll

I går var jag och Frida ut och spårade igen. Dirie skötte sej ännu bättre! Hon tog upp alla pinnar i spåret och kom in med dom till mej =) Hon spårade även bättre igår. Hon har ökat tempot ganska mycket, men de märks att hon blir mer säker i spårandet och när hon kommer av spåret så jobbar hon aktivt för att hitta tillbaka. Tror att de kan utvecklas till nåt väldigt bra!
Även Imani fick 2 pinnar i sitt 40 m långa spår och spårade upp båda och markerade den första, men den andra tog hon upp och kom med! Verkar lovande! =)

Igårkväll var jag på jobbet och hade möte med gänget som ska till London. Åhh ja längtar nu!! På lördag åker vi. Vi har planerat in att gå på en stor modemarknad, afternoon tea på Brown hotel, shopping, se musikalen Thriller, gå på madame Tussauds och på de 4 dagar klipp och färg-kurs.

Idag har jag tränat en för mej helt ny övning med hundarna. Klossmetoden. Finns att läsa om den på klickerklok under artikeln bakdelskontroll. Det hela går ut på att lära hunden att röra bakdelen rätt för att bla få snygga ingångar och stegförflyttningar.
Började först med Imani som är ganska olärd. Hon fattade inte först kopplingen med klicket och stå på klossen, men helt plötsligt var de glasklart för henne. Sen började vi med att flytta bakdelen och de går framåt.
Dirie fick först lära sej backa och sen tog vi fram klossen. Tog väl ca 2 min att shejpa upp Dirie på klossen. Sen började vi med att flytta och sen hoppade hon över några steg i övningen och flyttade in till min sida. Hon ruskigt uträknande lilla Dirie. Man behöver sällan lägga ner särskilt mycket tid på att lära henne nåt.
Hoppas de ger resultat i lydnaden också så småningom =)

Nu ska ja mysa i soffan o se Morden i Midsomer!Lydnadstävling & Spårframgångar

De har blivit långt mellan uppdateringarna nu sista tiden.. måste bättra mej!
Igår var jag och Dirie på lydnadstävling i Nordmaling. Det var vår fjärde start i trean. Vi har sen senaste tävlingen tränat massa kontakt. Har kommit fram till att de är ett av våra problem på tävling. Dirie flänger iväg och har sej mellan momenten och så. Så igår var planen att bara koncentrera sej på förflyttningarna mellan momenten. det gick ganska bra, Dirie hade väldigt fin kontakt för de mesta. Vi lyckades ta poäng på alla moment, men de räckte inte till ett 1:a pris. Dirie var lite olyhörd på rutan och slarvade lite vid hopp-apport(hon hade lite för roligt). Sen var domaren vääldigt snål på poängen på fjärren också.

Idag har jag och Frida varit ute och spårat. Jag har anmält mej och Dirie till vår första brukstävling. Vi ska starta appell-spår 18 sept. Vi har bara spårat några gånger i sommar och ganska nyss börjat lägga till pinnar i spåret. Dirie har tidigare markerat pinnarna, men inte plockat upp dom. Idag kom stora genombrottet och Dirie plockade upp dom två sista pinnarna i spåret!! Hurra! Nu är de bara att köra på och hårdträna.

Även Imani och Jonna fick varsitt personspår. Jonna spårar de som vilket viltspår som helst. Hon är så cool min Jonna!
Imani fick ett bäbisspår på 30 meter med en pinne på mitten. Hon jobbar väldigt bra. Hon har fattat att man ska använda nosen och hon följer spåret bra. Markerade pinnen lite smått också! Hon blir nog en spårstjärna!
Jonna spårar...Helg med solsken, hästhoppning, utgång...

Helgen har varit fullspäckad mer roliga saker. I fredags åkte jag till Carin och såg film. Imani och Doris härjade hela kvällen så dom var väldigt nöjda sen.
Igår var jag, Carin och Maria på hippo och tittade på hopptävlingar i stekande sol. Fy vad sugen man blir på häst och hoppning.
Men ja ska snart få rida iaf. Har fått en plats i en kombigrupp på Surf. Dom rider dressyr varannan gång och hoppar varannan. De ska bli såå roligt! Kanske man får lära sej lite också! Nästa sönda är de dags för första lektionen.
På kvällen bjöd Carin mej på födelsedagsmiddag på Plaza. Oxfile blev de med marängsviss till efterrätt. Mycket trevligt! Sen gick vi en sväng till Karin och vidare ut.
Idag har jag rakat lite nosar och ska snart ladda för lite lydnadsträning!


Johannes myste i skuggan..


Lilla Doris.. Hon är så söt!

RSS 2.0