Brukstävling och mera eftersök

I fredags ringde pappa mej och sa att dom hade skjutit en älg som gått iväg en liten bit innan den föll. Så jag tog med mej Jonna för att spåra den.
Hon tog upp spåret direkt och tuffade iväg och spårade fram till älgen. Den här gången tyckte hon att den var lite mer intressant också. Kommer kanske mer och mer ju fler gånger hon får stöta på en älg.
Hon är så duktig lillaJonna!Igår var jag och Dirie på bruksprovspremiär. Tävlade i appellspår. Spåret fick vi lägga ute på en åker, vilket jag aldrig tränat, men de gick skapligt iaf. Hon gick över första apportpinnen och strula lite i första vinklen, men sen spårade hon klockrent resten och plockade upp dom andra pinnarna!
Lydnadsdelen var både bra och dålig. Dirie blev superspeedad och flamsa bort läggande u gång och hoppet. Dom andra momenten gjorde hon väldigt bra! Det slutade på 167 poäng och Godkänd.
Så jag är ändå nöjd med debuten. Man behöver inte vara orolig för att hon inte tycker att de är roligt iaf!
Vi får en ny chans nästa helg!

Igårkväll blev de lite party hos Felizia och sen en snabb utgång. Mycket trevligt!


Eftersök med Jonna

Idag har jag följt med på älgjakt. Åkte ut till torpet till kl 6 imorse. Sen begav vi oss ut i skogen. Jag gick tillsammans med brorsan och hunden. När vi hade varit ute ett tag försvann hunden och kom aldrig tillbaka så vi gick för att hämta den. Då visade det sej att han hade hittat en död älg.
En av killarna i jaktlaget hade igår skjutit på en älg, men som dom inte hittade trots att dom spårade med en av jakthundarna, så dom misstänkte bom. Bom var de ju uppenbarligen inte då. Så när vi skulle åka och hämta älgen så tog jag med Jonna för att testa spåra med henne.
Ja satte henne på skottplatsen och hon tog upp spåret direkt. Hon spårade kors och tvärs och fram och tillbaka på ett område. Efter ca en timme bestämde vi oss för att avbryta eftersom vi inte visste hur länge älgen hade sprungit runt innan den dött. Vi hade ju kunnat gå i evigheter innan hon gått hela den slingan. Hon genar inte Jonna utan följer exakt spåren älgen gått. Bra spårhund!
Jag tog Jonna och gick fram till älgen som låg ca 75 m från där jag tog av henne från spåret. Då gick hon fram till älgen och nosade lite på han. Tyckte inte att han var läskig eller överdrivet intressant.
När dom sedan tog ur älgen upptäckte dom att han fortfarande var varm innuti och var skjuten i magen. Så förmodligen hade han sprungit omkring rätt många timmar. 
Så Jonna hade nog fått spåra länge om hon skulle spåra hela vägen fram. Men hon gjorde ett riktigt bra jobb! Trots att hon korsade samma spår flera gånger så växlade hon aldrig över utan följde de exakt som älgen förmodligen gått!

Efter vi jagat färdigt för dagen la jag ett personspår till Dirie. Hon spårade exemlariskt idag! Apporterade alla pinnar och även en död liten mus.. bläää!
Verkar lovande inför tävlingen på lördag iaf! =)London

Nu kan jag äntligen uppdatera.. har fått nått skumt virus på min dator så jag den funkar väldigt dåligt!

London var iaf helt amazing! Vilken trevlig stad! Vi började veckan med shopping. Åkte först till en marknad där jag inte hittade nåt i min smak, men på vägen dit fick man iaf se lite av London. Sen åkte vi in till stan och där shoppade jag loss! På eftermiddagen bjöd Lena oss på Afternoon tea på Brown hotel. Det var en upplevelse för sej! När dom tagit våra jackor, lagt ut servetten i våra knän och tagit vår tebeställning dukades det upp fat med smörgåsar, nybakta scones och småkakor, vilket fylldes på allt eftersom vi åt.

Nästa dag var också fylld med shopping. Jag var helt knäck där i slutet av dagen. Måste ha gått flera mil totalt! Och på det så bodde vi på fjärde våningen på hotellet, som saknade hiss!

På tisdan var det dags för kurs. De vi egentligen åkte dit för. Första dagen innehöll bara demonstrationer  på klippningar och färg av ett gäng ruskigt duktiga frisörer. Dom andra dagarna jobbade vi med modeller varvat med demonstrationer. Det var den mest givande kurs jag varit på i min enormt långa liv som frisör. Nu sen man kom hem känner man sej hur inspirerad som helst och jobbet blev 10 gånger roligare!
En av deras kollektionsmodeller..

På torsdagkväll gick vi och såg musikalen Thriller. Det var verkligen veckans höjdpunkt! Shit vilka duktiga människor! Helt otroligt!  Va mycke bra musik denna Micheal Jacksom gjort!
Jag fick även uppleva höjdskräck för första gången i mitt liv. Vi hade platser på balkongen högst upp.. när man klev ut där första gången kändes de som att det var ett stup på 100 meter rakt ner till scenen. Men man vande sej efter en stund.

Efter London-resan har ja försökt hitta tillbaka till verkligheten. Det drar ihop sej till tävlingar med Dirie snart. På lördag ska vi debutera i bruks och på sönda ska vi tävla lydnad. Så lite träning har jag försökt klämma in.

I söndags var det dags för Imanis officiella utställningsdebut. Den hade nästan inte kunnat gå bättre! Hon visade sej som att hon aldrig gjort annat (nästan) och slutade som 2:a bästa tik. Kommentaren av domaren när vi gick ut från ringen: She´s very nice!
Väldigt fin kritik fick hon också! Hon är född till stjärna!

Nu närmaste dagarna är det dock Jonna som ska stå i rampljuset. Älgjakten är i full gång och jag är i Sollefteå nu och imorrn ska jag och Jonna ut i älgskogen och förhoppningsvis så ska hon få göra några eftersök. Första gången hon får gå skarpa spår. Nu hoppas jag ju såklart inte att de blir några skadeskjutningar utan hon ska få spåra från skottplats fram till död älg. Om nu inte nån råkar missa så de blir riktigt skarpt!


Dags att hoppa i säng så man kommer upp när väckaren ringer imorrn 05.00!
RSS 2.0