Skogstur

Idag har jag och Tora varit på en liten skogstur. Tanken var att vi skulle åka till lite mer okända marker för att den här lilla damen är väldigt orädd här hemma på gården och kan gärna dra iväg på en liten runda ibland utan att bry sej om vart vi är. Så jag tänkte gå runt lite i skogen och om hon försvann så skulle ja gömma mej så hon får lära sej att vi kan försvinna och att hon måste hålla koll på oss.
Hon höll sej dock på väldigt nära avstånd. Gick som mest 10 meter ifrån mej. Vi tränade lite kontakt och lite sitt och de gick ju alldeles utmärkt.
får se om hon blir mer varm i kläderna när man varit iväg fler gånger så man får tillfälle att gömma sej!


Testade min alldeles egna lydnadsplan här hemma igår. Tränade med Imani och Dirie. Så skönt med en liten egen plan att vara på =)
Dom var väldigt duktiga! Dirie sjukt taggad, hade liiite svårt att stå still på fjärren, men annars har hon blivit himla duktig. Fria följet har verkligen förbättrats! Vi har tränat mycket kontakt där! La om min träning lite nu för iår och jag tycker att det har gett resultat. Till exempel så har jag tagit bort all träning med leksak. Vi använder bara en boll när vi tränar inkallning med ställande. Annars är de godis som gäller. Fick tipset av en kompis (att dom blir för stirrig på leksaken och inte koncentrerar sej på momenten) och jag tycker att Dirie är mycket mer fokuserad på uppgiften nu!

Imani tycker också att det här med lydnad är superskoj! Hon lär sej otroligt fort och är väldigt duktig! Får se om vi kanske kan debutera i lydnadsettan snart =P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0